Helemaal up-to-date het nieuwe jaar in

donderdag 08 januari 2015- Zo, het kerstdiner is achter de rug en de oliebollen zijn op. De tijd van lijnen, meer sporten en stoppen met roken is aangebroken. Een nieuwe start, vol met goede voornemens. Dit betekent dat er veel persoonlijke veranderingen aan het begin van het jaar plaatsvinden. Houdt u het vol?

Er verandert meer in het nieuwe jaar

Per 1 januari 2015 is de Wet Werk en Zekerheid gewijzigd. Deze wet is bedoeld om het ontslagrecht sneller en goedkoper te maken, de rechtspositie van flexwerkers te versterken en meer mensen uit de WW aan het werk te krijgen. Lees hieronder de belangrijkste wijzigingen sinds 1 januari 2015.

Proeftijd
In een tijdelijk contract van maximaal 6 maanden mag u geen proeftijd meer opnemen. Wilt u een arbeidsovereenkomst mét een proeftijd voor korte duur afsluiten, spreek dan een periode van zeven maanden af. Dan kunt u een proeftijd van één maand opnemen.

Aanzegplicht
Heeft uw medewerker een contract voor bepaalde tijd van 6 maanden of langer dat automatisch eindigt? Laat dan uiterlijk één maand voor het einde van het contract schriftelijk aan uw medewerker weten of u het contract wel of niet verlengt. Wanneer u verlengt dient u ook de voorwaarden waartegen te vermelden.

Concurrentiebeding
Sinds 1 januari 2015 mag een concurrentiebeding in een tijdelijke arbeidsovereenkomst worden opgenomen, als gemotiveerd kan worden dat het noodzakelijk is vanwege zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen.

Uitzendarbeid
In een uitzendovereenkomst kan worden opgenomen dat op verzoek van de inlener de overeenkomst eindigt. Dit is mogelijk in de eerste 26 weken dat de uitzendkracht werkzaam is. Deze periode kan tot maximaal 78 weken worden verlengd.
 

Uw arbeidsovereenkomst up-to-date

Voldoet uw arbeidsovereenkomst aan de maatstaven van 2015? Profiteer tot 1 april 2015 van onze actie*, dan checken wij kosteloos uw arbeidsovereenkomst. Zo bent u helemaal up-to-date en houdt u meer tijd over voor uw goede voornemens.

Bekijk ons aanbod

*Word voor 1 april 2015 klant en betaal geen kosten voor salarisverwerking in het eerste kwartaal, bovendien checken wij kosteloos uw huidige arbeidsovereenkomst.