Nieuwe verlofregels: Adoptie- en pleegverlof

woensdag 04 februari 2015- De werknemer die een kind adopteert of duurzaam een pleegkind opneemt in het gezin, heeft recht op 4 weken adoptie- of pleegzorgverlof.

Nieuwe regels voor Adoptieverlof en pleegverlof

Hierbij maakt het niet uit of er sprake is van één of meerdere adoptie- of pleegzorgkinderen tegelijk; de werknemer heeft recht op in totaal 4 weken verlof welke in overleg met de werkgever gespreid mogen worden opgenomen.

Ingang verlof

Het verlof kan ingaan vanaf 4 weken voor de adoptiedatum of, in het geval van pleegzorg, het moment van opname in het gezin. De werknemer neemt het verlof uiterlijk binnen 22 weken nadat het kind in het gezin is opgenomen op.

Kenbaar maken organisatie

De werknemer maakt minimaal 3 weken voorafgaand aan de ingangsdatum van het verlof schriftelijk bij de organisatie kenbaar wanneer het verlof ingaat.

Salaris en vergoedingen

Tijdens het adoptie- of pleegzorgverlof wordt het salaris volledig doorbetaald en bouwt de werknemer volledig vakantie-uren op. Het recht op vergoedingen die verband houden met de uitoefening van de functie, zoals de (reis)kostenvergoeding, komt gedurende deze periode te vervallen. Indien de werknemer op basis van zijn functie in aanmerking komt voor een leaseauto, dan blijft dit zo tijdens het adoptie- of pleegzorgverlof.

Wilt u meer informatie over adoptie- en pleegverlof? Neem dan contact met ons op of lees meer over onze HR-diensten.