Recruitmenttrends van 2015

vrijdag 30 januari 2015- We zien een aantal belangrijke verschuivingen in de wijze waarop organisaties nieuwe medewerkers werven en hoe zij hun bedrijf onder de aandacht brengen bij potentiële kandidaten. In 2015 zullen er meer nieuwe medewerkers moeten worden geworven. Hiervoor hebben meer recruitmentmanagers en P&O’ers een hoger budget beschikbaar. Het werven van personeel gaat steeds meer op marketing lijken.

Recruitment trends 2015

Promoten bedrijf

‘Employer branding’ is belangrijk. Employer branding wordt ook wel gedefinieerd als ‘het imago van het bedrijf, zoals dat gezien wordt door zijn werknemers en potentieel personeel’.

Er zijn verschillende redenen om een employer brand te creëren, bijvoorbeeld om het beeld dat werknemers van een bedrijf hebben te veranderen en [hierdoor hun betrokkenheid te vergroten.   Employer branding kan ervoor zorgen dat werknemers langer worden behouden. Een sterk employer brand motiveert werknemers namelijk. Werknemers die trots zijn op het imago van zijn werkgever of zich daarmee kunnen identificeren, verzuimen doorgaans minder en presteren beter.

Mond-tot-mondreclame door klanten, familie en vrienden is een goede manier om te bouwen aan een employer brand. De populariteit van deze vorm neemt af.

Employer branding en het neerzetten van een werkgeversmerk of naam wordt voornamelijk middels een eigen website gedaan. Voor 76% van de recruitmentmanagers is dit HET belangrijkste kanaal om het bedrijf te promoten. Naast employer branding zijn sociale netwerken, te denken aan Linkedin, erg in opkomst.

Wervingskanalen

In de afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden in wervingskanalen. 4 jaar geleden waren verwijzingen naar de eigen website het belangrijkste kanaal om werknemers te werven. Tegenwoordig zijn jobboards en sociale netwerken erg belangrijk.

Voor recruiters en P&O’ers is het van belang om de kennis en vaardigheden up-to-date te houden met betrekking tot searchen van potentiele kandidaten en het managen van het sollicitatieproces.

Wat kan BCS voor u betekenen?

Als u een specialist nodig heeft bij het invullen van uw vacature(s) staat onze afdeling Recruitment graag voor u klaar.

Wij helpen u om de vacature onder de aandacht te brengen van een breed publiek en kunnen voor u de meest geschikte kandidaat werven en selecteren. U kunt handige modules op maat afnemen, maar u kunt ook kiezen voor een zorgeloos fullservice-contract, waarmee we u volledig ontzorgen op het gebied van werving en selectie.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Of lees meer over onze HR-diensten.