Voorwaarden voor subsidie interne jobcoach

dinsdag 24 februari 2015- Als u als werkgever subsidie wil ontvangen voor een interne jobcoach, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden voor subsidie interne jobcoach

UWV heeft deze voorwaarden omschreven in het Protocol Interne Jobcoach 2015, dat sinds 1 januari 2015 als wettelijke regeling geldt.

Subsidie aanvragen

Neemt u als werkgever een werknemer aan met een langdurige ziekte of handicap? Of heeft u zo’n werknemer in dienst, dan kunt u bij UWV subsidie aanvragen voor het begeleiden van deze werknemer naar of in een baan door een interne jobcoach.

Structureel functionele beperkingen

Het moet gaan om een werknemer van wie UWV heeft vastgesteld dat hij structureel functionele beperkingen heeft en een loonwaarde heeft van minimaal 35% van het wettelijk minimumloon.

Dienstverband werknemer

De werknemer moet een dienstverband van minstens 6  maanden krijgen, waarbij hij minimaal 12 uur per week werkt.

Interne jobcoach helpt werknemer met zelfstandigheid

Als werkgever kunt u ervoor kiezen om een zogenoemde interne jobcoach in te huren of een werknemer van uw organisatie aan te wijzen als interne jobcoach. De werknemer krijgt van de jobcoach op de werkplek een persoonlijk inwerk- of trainingsprogramma. Dat moet ervoor zorgen dat hij uiteindelijk zelfstandig zijn werk kan uitvoeren. Na afloop van het programma blijft de interne jobcoach beschikbaar voor vragen en het oplossen van problemen.

Benieuwd wat BCS voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op of lees meer over onze HR-diensten.